Skip to main content


1. OSNOVNI USLOVI ZA NAJAM VOZILA

Vozač mora imati minimum 21 godinu, minimum 2 godine posedovanja vozačke dozvole i obavezno na uvid lična karta ili pasoš.


2. DUŽINA NAJMA

Minimalna dužina najma je 1 dan (24 časa). Vreme preuzimanja i vraćanja vozila mora biti identično. Tolerišemo samo do 60 minuta zakašnjenja kod vraćanja vozila. Po isteku prekoračenja, zaračunavamo novi, dodatni dan najma. Najam može biti produžen jedino uz saglasnost Urent rent a car. Potrebno je da potpišete novi ugovor o produzenju najma vozila. Bez potpisivanja ugovora nije moguće produžiti najam.


3. DEPOZIT I PLAĆANJE

Najam se plaća prilikom preuzimanja vozila. Urent rent a car zadržava pravo da zatraži depozit od klijenta ukoliko proceni da je to potrebno.


4. PREUZIMANJE VOZILA

Vozilo se može preuzeti i vratiti u našoj poslovnici na aerodromu Nikola Tesla, a moguća je i dostava odnosno vraćanje vozila izvan poslovnice uz dogovor. Vozilo se može preuzeti i vratiti i izvan radnog vremena. Vozilo se preuzima i vraća čisto spolja i iznutra. Prilikom preuzimanja i vraćanja vozila, obavezno je potpisivanje obrasca o stanju vozila. Savetujemo da sa našim službenikom dobro pregledate vozilo.


5. OGRANIČENJA VEZANA ZA UPRAVLJANJE VOZILOM

Zabranjeno je da se vozilom upravlja pod uticajem alkohola, lekova i droga. U ovim slučajevima, osiguranje ne važi - klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe. Iznajmljenim vozilom može upravljati samo lice koje je upisano kao vozač u ugovoru o najmu vozila. Dozvoljava se mogućnost da se u ugovor upiše i jedan dodatni vozač, uz odobrenje Urent rent a car-a, prilikom preuzimanja vozila. Zabranjeno je iznajmljeno vozilo davati na korišćenje neovlašćenim licima tj. licima koja nisu upisana u ugovor o najmu. U ovim slučajevima osiguranje ne važi - klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe. Nije dozvoljena vožnja van puta, trkanje, reli, šlepovanje drugih vozila i striktno je zabranjena svaka vrsta zamena delova i bilo kakvog prepravljanja. Svaka zamena se vodi kao šteta koja ce biti naplacena klijentu. Prelazak preko granice nije dozvoljen za sledeće zemlje: Albanija, Kosovo.


6.OSIGURANJE

Osiguranje je uključeno u cenu. Sva vozila poseduju Osnovno osiguranje od auto odgovornosti kao i Kasko osiguranje sa 5% učešća šteti.Ovo osiguranje ne pokriva štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, oštećenja donjeg trapa, slomljen i/ili izgubljen ključ, štete nastale tankanjem pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno ili nepažnjom. Sva nabrojana oštećenja biće naplaćena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati. Kada se vozilo vraća, stanje vozila će proveriti klijent i naš službenik zajedno i uporediti ga sa stanjem vozila prilikom preuzimanja. Svaku promenu stanja vozila tj. sva nova oštećenja će biti upisana u obrazac ugovora o najmu i potpisana obostrano.


7. POSTUPCI U SLUČAJU NESREĆE, ŠTETE I KRAĐE VOZILA

Klijent je obavezan da postupi na sledeći način: Odmah da obavesti policiju i Urent rent a car o događaju i da postupi po njihovim instrukcijama. Da zapiše podatke o drugim učesniciima u nesreći tj. događaju. Da ispuni izveštaj o nesreći/šteti prilikom vraćanja vozila. Da napiše kratku izjavu u kojoj će opisati uzroke i okolnosti u kojima se desila nesreća/šteta. U slučaju krađe vozila klijent je dužan da dostavi ključeve i kompletnu dokumentaciju vozila. Policijski zapisnik je obavezan za sve slučajeve oštećenja/krađe. U slučaju da klijent ne obezbedi prisustvo policije i policijski zapisnik, pun iznos štete ili krađe će biti naplaćen klijentu.


8. POSTUPCI U SLUČAJU SAOBRAĆAJNE/PARKING KAZNE

Ako klijent napravi saobraćajnu/parking kaznu u toku najma biće naplaćeni troškovi kazne. Klijent je dužan da plati sve saobraćajne/parking kazne koje su nastale za vreme trajanja najma.Urent rent a car ima pravo da naknadno zaduži Klijenta za sve kasnije pristigle prekršaje ili kazne, za koje bude zadužen kao vlasnik vozila.